Projecte Horitzó: un compromís basat en el coneixement, l'estimació, la il·lusió... web dels pares
Membre impulsor d'EscolaNova21

Projecte Horitzó: un compromís basat en el coneixement, l’estimació, la il·lusió…

 

A l’Escola l’Horitzó, educar significa oferir eines als alumnes, perquè siguin capaços de dibuixar el seu futur. Per això, la línia pedagògica del nostre centre ha estat dirigida sempre a favor de l’infant.

A la nostra Escola, es respecta i s’estima l’herència sociocultural del país, amb una mirada oberta a noves vies de coneixement, d’acord amb els Drets de l’Home.

La gènesi del Projecte Horitzó se situa a mitjans del segle XX, sempre amb el compromís d’ajudar a desenvolupar la persona irrepetible de cadascun dels seus alumnes.

 

 

 • image_bulbEDUCACIÓ EN ELS

  valors
  Assemblees de propostes i càrrecs, reunions, llibre de vida de l’Escola, esports i natació formativa, voluntariat al segon cicle ESO, etc. són vivències que afavoreixen la salut, el benestar, les pròpies habilitats emocionals i la cultura de l’ésser.
 • image_setupCREATIVITAT I

  emprenedoria
  Contractes de treball personal, Reunió balanç, Prova lliure, teatre, Escacs, autovaloració, Actes culturals lliures, etc. són experiències vàlides per redescobrir la veritat i perquè l’alumne pugui repetir per ell mateix els processos creadors i emprengui els seus propis projectes.
 • image_developFORMACIÓ

  humanística
  Filosofia, cultura clàssica i llatí, història de la humanitat, història de l’art, elaboració de les pròpies creacions literàries, Actes culturals obligatoris, sortides i conferències, etc. són camins que il·luminen i donen sentit a la nostra existència, a la nostra cultura i al nostre Univers.
 • image_deliverFORMACIÓ

  científica
  Des del tempteig experimental a les Tesines científiques, des de la Robòtica a partir de cinc anys a la interdisciplinarietat científica, etc. perquè es fa necessari desenvolupar la capacitat de pensar més enllà de les idees admeses, combinant de forma original coneixements ja adquirits.
 • image_deliverLLENGÜES

  estrangeres
  Aprenentatge de Songs in English a partir de l’any, English for fun, Robotics in English, a partir dels 8 anys, Europa amb Alemany partir dels 10 anys, OLD (Out Learning Days) als 14 i 15 anys, CCE (Compulsory Cultural Event) des dels 14 anys, etc. vers la possibilitat de comunicar-se amb unes llengües actualment imprescindibles.

Un projecte educatiu que estimula el desig per aprendre…

Des dels tres anys d’edat, els nens i nenes de l’Escola l’Horitzó realitzen treballs d’investigació on aprenen a observar, a analitzar i a extreure conclusions del que estan fent. Treballs que exposen davant els seus companys i que formen part de l’itinerari acadèmic i curricular. Això els ajuda no només a aprendre a pensar, sinó també a raonar, a comunicar-se en públic i a tenir un esperit crític indispensable per assolir la llibertat i el ben estar que l’ésser humà sempre ha desitjat.

Els espais oberts, degudament controlats, creen una dinàmica d’aprenentatge. El guiatge i l’acompanyament del saber i el fer d’uns bons mestres, fa que els alumnes (en aquest clima de llibertat i de responsabilitat) aprenguin, posin en joc un bon treball col·laboratiu, millorin l’estudi de cada àrea del coneixement, desenvolupin la pròpia creativitat alhora que existeix una bona relació humana entre tots basada en el respecte. Els espais de l’Escola (tots polivalents) estan preparats perquè els seus alumnes desenvolupin tot tipus de destreses i aprenentatges: idiomes (anglès i alemany), música (cant, llenguatge musical, instruments, etc.), natació formativa (piscina), esports i gimnàstica rítmica (gimnàs), teatre (sala de titelles, escenari…), robòtica i informàtica, ciències de la natura (laboratoris), coneixements diversos (sala de projeccions, biblioteques, tallers, …) etc.

El nostre compromís professional és aquest projecte educatiu que té un contínuum des que l’alumne/a és un infant fins el moment que el noi i la noia poden decidir un futur personal i així assolir les pròpies fites.