Projecte Horitzó: un compromís basat en el coneixement, l'estimació, la il·lusió... web dels pares
Membre impulsor d'EscolaNova21

horari_03

Els escacs tenen una gran importància. És a partir de l’edat de vuit fins a catorze anys que són curriculars a l’Escola. Els dos darrers cursos (tretze-catorze anys) a efectes de millorar, perfeccionar i incrementar l’anglès, les explicacions són fetes en aquesta llengua. En aquest cas el professor d’escacs és nadiu.

Els escacs exigeixen una preparació matemàtica, els donen una lògica, projecten el futur, els obliguen a canvis improvisats… en definitiva tot allò que un botiguer, un home d’empresa, un cirurgià,etc. s’han d’enfrontar dia a dia i per tant necessiten decisió, rapidesa, coneixement aprofundit, precisió, estudi projectiu, etc.

Abans, de més petits, també han jugat i si és al cas juguen, a les dames, parxís… tot de jocs que els han servit pel raonament, les matemàtiques, l’autocontrol

En aquesta preparació de la seva vida hem de projectar els nostres alumnes no solament en aspectes tant importants com són l’esport, matemàtiques, química o literatura sinó que també amb la màxima força en aquells que els preparen mentalment.